Blog

Follow Me

July 12, 2018

1. What is the date for the first day of summer?

Answer: June 21st

2. What Steven Spielberg directed horror film takes place in the summer time that's plot involves a shark tormenting a small cape town?

Answer: Jaws

3. What was the first ice cream flavor?

A. Mint Chocolate Chip

B. Vanilla

C. Chocolate

D.  Butter Pecan

Answer: B. Vanilla

4. What year was the first beach ball invented?

A. 1922

B. 1976

C. 1938

D. 1912

Answer: C. 1938

5. What is the oldest beach in America?

Answer: Revere Beach in Revere, Massachusetts

6. What is the most top sold item in the summer?

A. Swimsuits

B. Sunglasses

C. Movie Theatre Tickets

D. Hats

Answer: A. Swimsuits

7. What is the birthstone color of July?

A. Amber

B. Sapphire

C. Ruby

D. Turquoise 

Answer: C. Ruby

8. In the heat of the summer, the iron in the Eiffel Tower expands, making the tower grow more than 6 inches. True or False?

Answer: True

9.  What U.S. holiday unofficially signifies the end of the US summer season?

Answer: Labor Day

10.  The Fourth of July signifies which historica...

July 3, 2018

FOURTH OF JULY TRIVIA!!!

1.What was the main reason the United States declared independence?

Answer: Taxation without representation. 

2.Who had the biggest signature on the Declaration of Independence?

Answer: John Hancock

Fun Fact: John Hancock's autograph, according to Legend, was signed much bigger than everyone else's so that " the fat old King could read it without his spectacles." 

3. In what city was the Declaration of Independence signed?

Answer: Philadelphia, Pennsylvania. 

4. What is our national bird?

Answer: The Bold Eagle

5. Who wrote the National Anthem?

Answer: Francis Scott Key

6. Who sewed the first American Flag?

Answer: Betsy Ross

7. What country invented fireworks?

Answer: China 

DID YOU KNOW????

Paul Revere

* Although Paul Revere was known to be a silversmith by trade, he actually worked as an amateur dentist. He made dentures with walrus ivory or animal teeth into his patient's mouths. In 1776, he had unwittingly became the first person that practiced forensic dentistry to identif...

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Featured Posts

Senior Summer Safety Tips

June 28, 2018

1/3
Please reload

Archive
Please reload

November 18, 2019

February 2, 2019

Please reload

Owner

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by Activity Resources & Workshops. Proudly created with Wix.com